Hot!

Νέα τεχνολογίας - Snapchat και Facebook!


Μεγαλύτερη προτίμηση των νέων κάτω των 25 στο Snapchat σε σχέση με το Facebook



Το Facebook σίγουρα παραμένει ο πιο δημοφιλής ιστότοπος κοινωνικής δικτύωσης. Όμως φαίνεται πως όλο και περισσότεροι νέοι κάτω των 25 ετών στις ΗΠΑ χρησιμοποιούν το Snapchat καθώς τους παρέχει διασκεδαστικές δυνατότητες για να τις μοιράζονται με τους φίλους τους.

Σύμφωνα με την eMarketer προβλέπεται μείωση των χρηστών του Facebook μέσα στο 2018 κατά 5,8% στην ομάδα 18-24 ετών. Συνολικά προβλέπεται πως το Facebook θα χάσει περίπου 2 εκατομμύρια χρήστες σε ηλικίες κάτω των 25 ετών μέσα στο 2018, ενώ το Snapchat είναι αυτό που θα προσελκύσει τους περισσότερους χρήστες μέσα στη χρονιά.
Το Facebook συνεχίζει να προσελκύει μεγαλύτερους σε ηλικία χρήστες και αναμένεται να έχει 169,5 εκατομμύρια χρήστες μέσα στο 2018.
Φέρνει το Facebook την λειτουργία του dislike;
Το Facebook φέρεται πως δοκιμάζει τη νέα λειτουργία που πολλοί χρήστες έχουν ζητήσει και περιμένουν. Έχει ανακοινωθεί και στο παρελθόν πως τo Facebook ετοιμάζεται να προσθέσει το dislike button για να μπορούν οι χρήστες να αποδοκιμάζουν κάτι που δεν τους αρέσει. Σύμφωνα με προβλέψεις φαίνεται πως ένα τέτοιο κουμπί θα ικανοποιήσει τους χρήστες όμως υπάρχουν και πιθανότητες να δυσαρεστήσει ίσως και κάποιους από το κοινό του. Σίγουρα πρόκειται για μια σημαντική αλλαγή για αυτό το δημοφιλές μέσο κοινωνικής δικτύωσης.


Οι Έλληνες γονείς είναι περισσότερο εθισμένοι στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης σε σχέση με τα παιδιά τους
Λίγο πριν την εφαρμογή του ευρωπαϊκού κανονισμού στα τέλη Μαΐου του 2018, που προβλέπει τη συγκατάθεση των γονέων για να μπορούν παιδιά κάτω των 16 ετών να έχουν πρόσβαση στα κοινωνικά δίκτυα, νέα έρευνα από το Ελληνικό Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου παρουσιάζει αρκετά ενδιαφέροντα στοιχεία .
Φαίνεται πως γονείς που χρησιμοποιούν το Διαδίκτυο έχουν επιτρέψει στα παιδιά τους ηλικίας κάτω των 13 ετών να μπουν στα social media σε ποσοστό 53%.
Οι γονείς χρησιμοποιούν αυτά τα μέσα σε ποσοστό περίπου 60%, μεγαλύτερο από αυτό των παιδιών τους, παρέχοντας σίγουρα ένα λανθασμένο πρότυπο για τα παιδιά του, παρά την έντονη ανησυχία τους ότι τα μέσα αυτά μπορούν να επιδράσουν στην προσωπικότητα και τη διαθεση των παιδιών τους.
Σίγουρα οι γονείς χρειάζονται καποια βοήθεια με εργαλεία για να μπορούν να ελέγχουν την χρήση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης από τα παιδιά τους για να τα προστατεύσουν γιατί υπάρχουν αδιαμφισβήτητοι κίνδυνοι που μπορεί να τα επηρεάσουν.
Πηγή:iefimerida

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου