Hot!

Tips για εξειδικευμένες αναζητήσεις στη Google! Βρείτε ό,τι χρειάζεστε!

Εσείς θεωρείτε ότι γνωρίζετε να βρίσκετε ό,τι χρειάζεστε στη Google; Πιθανώς κάποιες από τις λεπτομέρειες που παρουσιάζουμε παρακάτω να μην τις γνωρίζετε, οι οποίες όμως μπορεί να σας φανούν πολύ χρήσιμες για τις αναζητήσεις στη Google στο μέλλον.
 
- Εάν θέλετε στην αναζήτηση σας να εμφανίζονται αποτελέσματα που έχουν υποχρεωτικά μία λέξη, τότε προσθέστε το σύμβολο + πριν από την λέξη την οποία θέλετε π.χ ηλεκτρολόγοι +αθήνα. Εάν δεν θέλετε να εμφανίζονται αποτελέσματα με μια συγκεκριμένη λέξη τότε βάλτε το σύμβολο – πριν από την λέξη π.χ ηλεκτρολόγοι –θεσσαλονίκη.

- Εάν θέλετε να προσδιορίσετε ένα συγκεκριμένο εύρος στις αναζητήσεις σας μπορείτε να το κάνετε χρησιμοποιώντας τρεις τελείες π.χ ιστορία Ελλάδας 1900...2000

- Εάν θέλετε συγκεκριμένη φράση να εμφανιστεί, τότε τοποθετείτε τα διπλά εισαγωγικά " " και η Google εμφανίζει αποτελέσματα με αυτούσια τη φράση που έχουμε επιλέξει π.χ "φτηνά αεροπορικά εισιτήρια".

- Εάν θέλετε να βρείτε ένα συγκεκριμένο άρθρο σε μια ιστοσελίδα μπορείτε να το βρείτε εύκολα πατώντας στη Google τη διεύθυνση της σελίδας και στη συνέχεια λέξη κλειδί ή φράση από το συγκεκριμένο άρθρο π.χ 4tygr.blogspot.com προώθηση επιχειρήσεων.

- Θέλετε να μάθετε τον καιρό σε μια συγκεκριμένη πόλη; Μπορείτε να το κάνετε εύκολα πατώντας στη Google weather: και την πόλη που σας ενδιαφέρει π.χ weather:θεσσαλονίκη.

- Εάν ψάχνετε στις αναζητήσεις σας αρχεία συγκεκριμένου τύπου μπορείτε να το προσδιορίσετε γράφοντας τη λέξη filetype: και τον τύπο του αρχείου που θέλετε π.χ filetype:doc

- Εάν σας αρέσει μια ιστοσελίδα και θέλετε να βρείτε και κάποια άλλη με αντίστοιχο περιεχόμενο μπορείτε να κάνετε αναζήτηση στη Google πατώντας related: και την ιστοσελίδα π.χ related:facebook.com

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου