Hot!

Χρειάζεται η επιχείρηση μου e-shop; Οφέλη e-shop και μυστικά επιτυχίας!

Οι πελάτες σήμερα, θέλουν να βρίσκουν προϊόντα και πληροφορίες γρήγορα από το σπίτι τους, για αυτό, όλο και περισσότεροι επιχειρηματίες στρέφονται στο ηλεκτρονικό επιχειρείν με τη δημιουργία ηλεκτρονικού καταστήματος (e-shop). Ένα ηλεκτρονικό κατάστημα μπορεί να επιφέρει αρκετά στρατηγικά πλεονεκτήματα σε έναν επιχειρηματία ανεξαρτήτως του μεγέθους της επιχείρησης ή την περιοχή όπου εδρεύει. Οι πελάτες μπορούν να έχουν πρόσβαση 24 ώρες το 24ωρο στο κατάστημα, ακόμα και όταν ο επιχειρηματίας ξεκουράζεται ή κοιμάται. Ας δούμε πιο αναλυτικά τα πλεονεκτήματα του e-shop για να μπορέσετε να ξεχωρίσετε εάν είναι μια κίνηση που θα μπορούσε να σας αφορά!

 

Πωλήσεις όλο το 24ωρο σε μεγαλύτερη γεωγραφική περιοχή:

Ίσως το σημαντικότερο πλεονέκτημα ενός e-shop είναι οι συνεχείς πωλήσεις κατά τη διάρκεια όλης της ημέρας χωρίς διακοπή όπως τα φυσικά καταστήματα, ακόμα και από πελάτες που βρίσκονται πολύ μακριά από την έδρα της επιχείρησης. Μία μικρή επιχείρηση πλέον, μπορεί εύκολα με αυτόν τον τρόπο να ανταγωνιστεί τις μεγάλες επιχειρήσεις λόγω των υψηλών προοπτικών για έσοδα αλλά και φυσικά των σημαντικών μειώσεων στα λειτουργικά έξοδα. Η μείωση του λειτουργικού κόστους οφείλεται στο ότι η επιχείρηση εξυπηρετεί τους πελάτες με ελάχιστο κόστος και όσο αυξάνεται ο αριθμός των πελατών, τόσο μειώνεται το συνολικό κόστος εξυπηρέτησης τους.

 

Καλύτερη Εξυπηρέτηση Πελατών

Μέσω του ηλεκτρονικού καταστήματος, ο πελάτης μπορεί να λάβει περισσότερες πληροφορίες για τα προϊόντα/υπηρεσίες της επιχείρησης με τη δυνατότητα να θέτει άμεσα ερωτήσεις για ότι χρειάζεται, με πολύ ταχύ χρόνο ανταπόκρισης π.χ με email αλλά και με live chat. Επίσης, εύκολα προστίθενται τα νέα προϊόντα/υπηρεσίες στο e-shop έτσι ώστε οι πελάτες να έχουν την πλήρη ενημέρωση για όλα όσα χρειάζονται


Αποκόμιση χρήσιμων στατιστικών στοιχείων 

Με τις ηλεκτρονικές πωλήσεις, συλλέγονται επίσης πολύ εύκολα στατιστικά στοιχεία για τις πωλήσεις, δίνοντας τη δυνατότητα στον επιχειρηματία να κατανοήσει καλύτερα ποια προϊόντα είναι αυτά που πουλάνε περισσότερο και ποια δεν είναι και τόσο αποδοτικά. Έτσι, παρέχεται ανταγωνιστικότητα και ευελιξία σε περιπτώσεις που χρήζουν αλλαγής. 

 

Ανέξοδη ενημέρωση για προσφορές!

Μέσα από το e-shop, μπορούν εύκολα να προβληθούν οι νέες προσφορές της επιχείρησης και μάλιστα με έντονο τρόπο που οι πελάτες σίγουρα θα εντοπίσουν. Μπορείτε έτσι να προωθήσετε νέα προϊόντα ή εκείνα που δεν αποδίδουν και τόσο καλά, ώστε να αυξήσετε σημαντικά τις πωλήσεις τους λόγω της ειδικής προσφοράς τους. Πουθενά αλλού δεν μπορεί να γίνει τόσο γρήγορη και ανέξοδη προβολή νέων προσφορών! Γενικότερα, το κόστος του μάρκετινγκ μπορεί να μειωθεί γιατί το ηλεκτρονικό κατάστημα αποτελεί από μόνο του ένα σημαντικό μέσο διαφήμισης που με το σωστό συνδυασμό με άλλα μέσα όπως social media και πληρωμένη διαφήμιση π.χ Google Adwords, είναι δυνατόν να επιφέρουν αυξημένες πωλήσεις.


Παρακάτω σας παρουσιάζουμε ορισμένα χρήσιμα στοιχεία - tips που μπορούν να εξασφαλίσουν την επιτυχία του e-shop σας:

- Η ασφάλεια των συναλλαγών είναι υψηλής σημασίας για αυτό φρόντισε να χρησιμοποιείς ένα αξιόπιστο σύστημα και επισήμανση της ασφάλειας των συναλλαγών. Να δίνεις πάντα τη δυνατότητα και για πιο ασφαλείς τρόπους πληρωμής από τη χρέωση πιστωτικών καρτών όπως αντικαταβολή η παραγγελία με τηλεφωνική επιβεβαίωση. Το e-shop γενικότερα πρέπει να δείχνει αξιόπιστο, με σωστό σχεδιασμό και ευχρηστία.

- Να παρέχετε στους πελάτες ξεκάθαρους τρόπους επικοινωνίας για να μπορούν να επικοινωνήσουν μαζί σας όποτε το χρειάζονται, πριν, κατά τη διάρκεια ή και μετά την παραγγελία τους.

- Συνεχής ενημέρωση για τη διαθεσιμότητα, πλήρης περιγραφή των προϊόντων υπηρεσιών με πολλές εικόνες και τεχνικές λεπτομέρειες και χρήση αρκετών προσφορών για την προσέλκυση της προσοχής των επισκεπτών στην σελίδα. Εφόσον μπήκαν στο e-shop σας, πρέπει οπωσδήποτε να μπορείτε να τους πείσετε να αγοράσουν κάτι.

- Μην ξεχνάτε ποτέ ότι η πώληση δεν τελειώνει με την παραλαβή του προϊόντος από τον πελάτη. Πρέπει να χτίσετε ένα πολύ καλό σύστημα για την εξυπηρέτηση μετά την πώληση τόσο για να εντυπωσιάσετε τους πελάτες σας για επόμενες αγορές, αλλά και για την επίλυση τυχόν προβλημάτων. 


Ο 4TY.GR σας παρέχει ολοκληρωμένα πακέτα κατασκευής e-shop, με αρκετές δυνατότητες και καλή κατάταξη στις μηχανές αναζήτησης. Εμπιστευτείτε το ηλεκτρονικό σας κατάστημα στον 4TY.GR και δεν θα χάσετε! Για περισσότερες πληροφορίες κάντε κλικ εδώ!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου