Hot!

Εντυπωσιάστε τους φίλους σας με ένα καλλίγραμο σώμα, με τη βοήθεια του Photoshop!

Έχετε δει ποτέ κάποια φωτογραφία σας στην οποίο θα ευχόσασταν να ήσασταν μερικά κιλά πιο λεπτοί; Και όμως αυτό είναι εφικτό και μάλιστα με πολύ εύκολο τρόπο, με τη χρήση του Photoshop. Το Photoshop είναι ένα εργαλείο που χρησιμοποιούν πολλοί επαγγελματίες φωτογράφοι και γραφίστες για την επεξεργασία εικόνων-φωτογραφιών. Με τη χρήση λοιπόν αυτού του προγράμματος, μπορείτε να αλλάξετε εύκολα το σχήμα του σώματός σας στις φωτογραφίες χρησιμοποιώντας το Φίλτρο της ρευστοποίησης (Liquify Filter). Αυτό είναι το μυστικό! Αγοράστε το Photoshop ή χρησιμοποιήστε μια δοκιμαστική έκδοση και δείτε τον εαυτό σας με το ιδανικό σώμα!
 
ΕΙΚΟΝΑ1

Ας ξεκινήσουμε τη μεταμόρφωση του σώματος! Ανοίξτε το Photoshop και πατήστε File -> Open (Αρχείο-άνοιγμα) και επιλέξτε την εικόνα που θέλετε να επεξεργαστείτε.

Αφού ανοίξετε την εικόνα πηγαίνετε στο Filter -> Liquify… (ΕΙΚΟΝΑ1) και, στη συνέχεια, θα ανοίξει ένα νέο παράθυρο με το περιβάλλον του φίλτρου που σας επιτρέπει να συμπιέσετε τα pixels (στρέβλωση των pixels) για να καταφέρετε με αυτόν τον τρόπο μια πιο λεπτή όψη του σώματός σας.

Η ΕΙΚΟΝΑ2 σας παρουσιάζει το περιβάλλον επεξεργασίας του συγκεκριμένου φίλτρου. Υπάρχουν διάφορα
ΕΙΚΟΝΑ2
εργαλεία στην αριστερή πλευρά, τα οποία μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να συμπιέσετε ή να αποσυμπιέσετε τα pixels, πετυχαίνοντας τα αποτελέσματα που θέλετε. Το πρώτο εργαλείο πάνω αριστερά είναι με το εικονίδιο του χεριού όπως φαίνεται στην ΕΙΚΟΝΑ2
Forward Warp Tool. Αυτό πιθανώς είναι και το εργαλείο που θα χρειαστείτε πιο πολύ. Μπορείτε να κάνετε και ζουμ στην εικόνα (το τελευταίο εικονίδιο με τον μεγεθυντικό φακό) για να μεγεθύνετε και να επικεντρωθείτε σε μικρότερα μέρη του σώματος, για καλύτερο έλεγχο στις περιοχές που θέλετε να ρυθμίσετε, όπως φαίνεται στην εικόνα (scr4).

 
ΕΙΚΟΝΑ3
Στην ΕΙΚΟΝΑ3 βλέπετε τον κύκλο που απεικονίζει τη βούρτσα σας και απλά πιέζοντας και μετακινώντας το ποντίκι προς τα μέσα ή προς τα έξω, μπορείτε να μαζέψετε ή να τραβήξετε αντίστοιχα τα pixels. Με αυτόν τον απλό τρόπο κάνετε το συγκεκριμένο μέρος του σώματος μικρότερο ή μεγαλύτερο και συνεχίζοντας έτσι κατά μήκος όλου του σώματος, θα το διαμορφώσετε όπως επιθυμείτε. Στη δεξιά πλευρά μπορείτε να δείτε το μέγεθος του πινέλου, την πυκνότητα και την πίεση. Το μέγεθος του πινέλου καθορίζει το μέγεθος αυτού του κύκλου (ένα μέγεθος πινέλου των 125-175 μονάδων συνήθως λειτουργεί καλά, αλλά θα πρέπει να το ρυθμίζετε ανάλογα και με την περιοχή που εστιάζετε κάθε φορά). Η πυκνότητα βούρτσας πρέπει να είναι κάπου γύρω στο 65 με 70. Αυτό θα σας βοηθήσει να εφαρμόσετε τις αλλαγές σε μια ευρύτερη περιοχή, που θα οδηγήσει σε καλύτερα αποτελέσματα. Η πίεση της βούρτσας πρέπει να είναι χαμηλή σε περίπου 20-30 μονάδες για να γίνονται πιο ήπια οι αλλαγές, οδηγώντας σε ρεαλιστικά αποτελέσματα.

ΕΙΚΟΝΑ4

Ένα άλλο εργαλείο που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε είναι το εργαλείο Pucker Tool όπως φαίνεται στην ΕΙΚΟΝΑ4. Με αυτό το εργαλείο συμπιέζετε με αυτόματο τρόπο τα pixels προς το κέντρο της βούρτσας και μετακινώντας τη βούρτσα-πινέλο προς τα μέσα, πραγματοποιείτε πιο δραστικές αλλαγές. Ωστόσο, το εργαλείο Pucker μπορεί να επιφέρει ανεξέλεγκτες τροποποιήσει για αυτό και δεν συνιστάται ιδιαίτερα.

Άλλο ένα χρήσιμο εργαλείο είναι το εργαλείο Freeze Mask Tool. Κατά τη διάρκεια της επεξεργασίας, κάποια pixels από το φόντο μπορεί να παραμορφωθούν καταστρέφοντας την εικόνα. Το εργαλείο αυτό σας δίνει τη δυνατότητα να επισημάνετε τις περιοχές της φωτογραφίας που θέλετε να κρατήσετε άθικτες. Το εργαλείο Thaw Mask Tool σας επιτρέπει να επεξεργαστείτε τις περιοχές που κοκκινίσατε με το προηγούμενο εργαλείο ως μη επεξεργάσιμες.

Αυτό είναι! Τόσο απλά μπορείτε να αλλάξετε το σώμα σας και να εντυπωσιάστε τους φίλους σας! Κάντε τις αλλαγές που θέλετε και διασκεδάστε!

Υ.Γ. Αν θέλετε παραπάνω πληροφορίες πάνω στο θέμα, δείτε κάποιο βίντεο στο YouTube που επεξηγεί το Liquify φίλτρο στο Photoshop!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου