Hot!

Νέα τεχνολογίας - Μείωση στις πωλήσεις PCs και laptops, Αύξηση χρηστών στο Instagram, Κατάθλιψη λόγω Facebook!

Μειώνονται συνεχώς οι πωλήσεις σε PC και laptops – Οι καταναλωτές χρησιμοποιούν περισσότερο tablets και smartphones

Η πτώση της αγοράς στους σταθερούς και φορητούς υπολογιστές είχε ξεκινήσει το 2012 και από τότε δεν έχει σταματήσει. Σύμφωνα με στοιχεία ερευνών της Gartner, το 2016 πωλήθηκαν 269,7 εκατομμύρια PC, 6.2% λιγότερα από το 2015.

Φαίνεται ξεκάθαρα πως οι χρήστες χρησιμοποιούν όλο και περισσότερο μικρές φορητές συσκευές όπως ταμπλέτες και έξυπνα κινητά, καθυστερώντας έτσι να ανανεώσουν τον επιτραπέζιο ή φορητό υπολογιστή τους, καθώς πλέον κάνουν πιο αραιή χρήση. 

Αυτό δείχνει και την μεγάλη σημασία των διαφημίσεων στο διαδίκτυο που θα πρέπει να προσαρμόζονται σωστά σε κινήτα και tablets για να καλύψουν ένα συνεχώς αυξανόμενο κοινό.

Οι ευτυχισμένες στιγμές όπως παρουσιάζονται στο Facebook προκαλούν κατάθλιψη

Σίγουρα θα έχετε σκεφτεί ή θα έχετε ακούσει ότι στο Facebook η πραγματικότητα παρουσιάζεται ελαφρώς διαστρεβλωμένη. Βλέπεις συνεχώς φωτογραφίες χαρούμενων ανθρώπων σε ευτυχισμένες στιγμές. Σύμφωνα με έρευνα από το πανεπιστήμιο της Κοπεγχάγης, παρατηρήθηκε ότι η υπερβολική χρήση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης μπορεί να προκαλέσει αισθήματα φθόνου αλλά και κατάθλιψης, καθώς υπάρχει κίνδυνος να περάσει κάποιος πολλές ώρες παρακολουθώντας τις αφηγήσεις και τις φωτογραφίες άλλων χρηστών, καταφεύγοντας έτσι σε μη ρεαλιστικές συγκρίσεις, θεωρώντας ότι η καθημερινότητα του υστερεί αρκετά σε σχέση με τους υπολοίπους.

Κυριότερα, μεγαλύτερο πρόβλημα αντιμετωπίζουν εκείνοι που δεν δραστηριοποιούνται ενεργά στο Facebook, μιλώντας δηλαδή με τα άλλα μέλη, αλλά απλά παρακολουθούν ουσιαστικά τις ζωές των άλλων.  Για αυτό και οι ερευνητές προτείνουν στους χρήστες της δημοφιλούς πλατφόρμας να κάνουν ένα διάλειμμα από τις επισκέψεις τους στα social media.

Η έντονη έκθεση και η τακτική χρήση των social media μπορεί να επηρεάσει αρνητικά την συναισθηματική κατάσταση κάποιου, μη μένοντας ικανοποιημένος από τη ζωή που κάνει αλλά και πιθανώς από τον πόθο ορισμένων για περισσότερα likes. Το πρόβλημα εντείνεται σε περιόδους γιορτών όπως τα Χριστούγεννα ή την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου, που οι φωτογραφίες στο Facebook ανεβαίνουν με ταχείς ρυθμούς, κάνοντας κάποιους να νιώθουν περισσότερο μόνοι.

Ξεπέρασε τους 600 εκατομμύρια χρήστες το Instagram

Η δημοτικότητα του Instagram φαίνεται πως έχει αυξηθεί κατακόρυφα καθώς οι χρήστες του έχουν ξεπεράσει τα 600 εκατομμύρια. 100 εκατομμύρια προστέθηκαν σε ένα μικρό χρονικό διάστημα, από τον Ιούνιο και μετά, όπως έκανε γνωστό η εταιρεία.

Στη δημοτικότητα αυτού του μέσου κοινωνικής δικτύωσης, που ανήκει στο Facebook, φαίνεται πως έχει οδηγήσει η προσθήκη νέων λειτουργιών μαζί με νέα εργαλεία ασφάλειας για τους χρήστες στους οποίους αρέσουν οι φωτογραφίες.

Το Instagram λοιπόν συμβάλλει όλο και περισσότερο στην κερδοφορία του Facebook, παρέχοντας νέες δυνατότητες στους παγκόσμιους χρήστες του.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου